Flexibel werken met Serve

Serve is een onmisbaar deel geworden van onze workflow. Het is een mini-framework dat ons toelaat om vlugger te werken. Op een flexibele manier.

We gebruiken Serve voor slicing maar evengoed voor het opbouwen van eerste HTML -wireframes. We splitsen onze HTML -pagina's op in partials en layouts —zoals je dat in een Rails project zou doen— en werken dus lekker DRY. We krijgen de voordelen van de Rails aanpak zonder ingewikkelde back-end logica. Sweet.

Met Serve werken we onafhankelijk als designers. Wanneer ons werk klaar is geven we het project door naar de developer. Die kan onze bestanden makkelijk invoegen in zijn Rails applicatie. Als ontwerpers kunnen wij ons dus focussen op de creatieve kant van de zaak terwijl developers een hapklaar Rails(ish) project aangeleverd krijgen.

Ook handig voor developers is dat HAML de geprefereerde mark-up taal is in Serve (hoewel ERB, of gewone HTML perfect bruikbaar blijven).

Serve & HAML

HAML is een simpele mark-up taal die de brug slaat tussen Ruby (On Rails) en HTML. Met HAML schrijf je dus elegante mark-up én kun je makkelijk Ruby-functionaleit gebruiken. Denk Ruby-variabelen, if-else statements, for loops, en dergelijke. Niks ingewikkeld, maar wel handig.

Extra bonus: Serve wordt gebundeld met Compass, een CSS -framework dat draait op Sass. Binnenkort meer hierover. Stay tuned.

Een aanrader

Ben je een designer en werk je geregeld samen met Rails developers? Dan zijn zowel Serve als Compass absolute aanraders.

Lees meer

Reacties

Reageer als eerste!

Geef je mening… don't be shy

  • http://

Feed the primates

Wij hebben grote honger naar nieuwe projecten. Ook voor uw project leggen wij de lat heel hoog. Samenwerken? Stuur een berichtje. Of bel 09 395 02 51.

Een idee voor een nieuw project? We zijn benieuwd