Een "Letterpressed" nieuwjaarskaartje

Deze week verstuurden we ons nieuwjaarskaartje naar klanten en vrienden. Op zich geen nieuws, maar voor ons was de ontwikkeling van het kaartje toch een bijzondere ervaring.

In contrast met de digitale mindset waar we het jaar door in zitten, lieten we ons kaartje op ambachtelijke wijze drukken. Door een echte letterzetter. We mochten het drukproces meevolgen bij Jozias. Het viel ons op dat er, net als bij het bouwen van websites, veel tijd sluipt in het verfijningsproces. We herkenden met veel plezier het kritisch oog van een vakman met liefde voor zijn werk.

Met inktlucht in de neus, en onze ogen — met stijgende verbazing — gericht op de Heidelbergdrukpers a.k.a. "De windmolen", konden we zien hoe ons kaartje laag-per-laag tot leven kwam.

Bekijk onze video op Vimeo of onze foto's op flickr. Beste wensen!

Reacties

1

DAT is beestig!

2

Mooi. Zou wel eens zo'n kaartje willen zien ;)

3

Super, oude ambachten krijgen te weinig aandacht in deze digitale tijd…heel schoon om terug te gaan naar de basis gelegd door onder andere Dirk Martens _

4

@Bart
Er zou eentje in de bus moeten zitten bij Netlash.

@JC
Interessant. Bedankt.

Geef je mening… don't be shy

  • http://

Feed the primates

Wij hebben grote honger naar nieuwe projecten. Ook voor uw project leggen wij de lat heel hoog. Samenwerken? Stuur een berichtje. Of bel 09 395 02 51.

Een idee voor een nieuw project? We zijn benieuwd