Breaking radio silence

Het is hier al een hele tijd akelig stil, maar nu konden we echt niet anders meer dan nog eens een blog postje schrijven... We zijn namelijk op de derde plaats geëindigd in de Rails Rumble!

De Rails Rumble is een internationale wedstrijd waarin kleine teams 48 uur de tijd krijgen om een volledige webapplicatie op te bouwen, in Ruby on Rails. Er mag op voorhand nog geen code geschreven worden, papieren schetsen en brainstorm-sessies zijn natuurlijk wèl toegestaan, zolang er maar old-skool notities bijgehouden worden (wat we dan ook deden).

Het idee dat wij samen met Jan en Jeroen van Openminds uitwerkten is Tablesurfing.com;

Tablesurfing.com - Never eat alone again!

Tablesurfing laat de gebruiker toe om ofwel een plaatsje te zoeken om aan tafel aan te schuiven, of om enkele mensen te zoeken om samen mee te eten. Het kan gebruikt worden als je zelf kookt, of als je mensen zoekt om de lokale horeca te verkennen. De applicatie is nog niet 100% afgewerkt (er was maar 48 uur om deze te maken), maar het idee is er, de basis is uitgewerkt.

We deden ons best om niet 'nog een netwerksite' te zijn, maar je huidige netwerk te gebruiken. Zo kun je meteen inloggen met je bestaande Facebook profiel, en kunnen we je vrienden of twitter-followers laten weten wanneer je zin hebt om te koken, of op zoek bent naar een tafel waar je mag aanschuiven. Op de site zelf kun je natuurlijk ook op zoek gaan naar "vreemde" tafels of hongerigen.

We waren al zeer trots om na de jury-ronde op 13 te staan (van 161 goedgekeurde inzendingen!), maar ons idee bleek nog populairder dan dat.. Nogmaals veel dank-je-wel'letjes aan iedereen die op ons gestemd heeft, of ruchtbaarheid gaf aan onze inzending!

We zijn door de vele positieve reacties gemotiveerd om de applicatie verder uit te werken, zodat het alsmaar makkelijker wordt om nieuwe tafelgenoten te vinden. Hou dus tablesurfing.com in de gaten!

Reacties

Reageer als eerste!

Geef je mening… don't be shy

  • http://

Feed the primates

Wij hebben grote honger naar nieuwe projecten. Ook voor uw project leggen wij de lat heel hoog. Samenwerken? Stuur een berichtje. Of bel 09 395 02 51.

Een idee voor een nieuw project? We zijn benieuwd