Fred Smeijers: waarom nieuwe fonts (Kasklezing)

fred_portret_2_large

Het heeft lang geduurd, maar nu heb ik toch eindelijk de binnenkant van een hogeschool mogen aanschouwen. Heb ik mijn academische carriëre terug opgenomen? Spijtig genoeg niet, ik deed wel “the next best thing” en ging luisteren naar een KASK -lezing van Fred Smeijers.

Een een uur-en-half luisteren naar een animerende lezing over mooie lettertypes, en dat in het gezelschap van—een aula vol—jonge studentes, er bestaan slechter manieren om een dinsdagavond door te komen.

Mr. Smeijers sprak over typografie—en waarom er nu toch altijd nieuwe fonts worden gemaakt—, en gaf ons daarbij een overzicht van zijn—indrukwekkende—carriëre als type-designer.

Een voorstelling van Fred Smeijers in lettertypes (overgenomen van Unzipped , ik heb geen notities genomen tijdens de lezing):

Smeijers is mede-oprichter van de het belgische " ourtype ", en werkte mee aan het huisstijl-font voor “Phillips” en “Canon-europe”. Zijn lettertypes zie je dus heel vaak rond je in het dagelijkse leven.

Ik kijk alvast uit naar meer lezingen/workshops over typografie of ontwerp in het algemeen. Misschien een cursus in avondles? Zou leuk zijn.

Edit: Smeijers schreef ook twee boeken over type-design en typografie in het algemeen.  Counterpunch & Type now .

Reacties

Reageer als eerste!

Geef je mening… don't be shy

  • http://

Feed the primates

Wij hebben grote honger naar nieuwe projecten. Ook voor uw project leggen wij de lat heel hoog. Samenwerken? Stuur een berichtje. Of bel 09 395 02 51.

Een idee voor een nieuw project? We zijn benieuwd