CSS 11 in de bres voor CSS 3.0

10 jaar na de geboorte van CSS is het W3C nu (al een tijdje) druk bezig met het uitwerken van de CSS 3.0 specificatie. (CSS zit voorlopig aan versie 2.1).

Het W3C bestaat voornamelijk uit techneuten die – ver van de leefwereld van designers – specificaties schrijven, voornamelijk bedoeld voor software producenten (Browsermakers, makers van HTML-editors, ...). De communicatie van het W3C (zowel extern als intern) is dan ook technisch en ingewikkeld.

Om te vermijden dat de nieuwe CSS 3.0 specificatie voorbijgaat aan de noden van de alledaagse CSS designer hebben Andy Clarke en 10 anderen de CSS eleven opgericht.

CSS Eleven is an international group of visual web designers and developers who are committed to helping the W3C’s CSS Working Group to better deliver the tools that are needed to design tomorrow’s web.

CSS eleven

Wat zullen de “CSS eleven” precies doen?

  • De ontwikkelingen in de CSS 3.0 specificatie op een non-technische manier te vertalen naar het grote publiek.
  • Opmerkingen en vragen van het publiek verzamelen.
  • Gebundelde opmerkingen en vragen (mét real-life code voorbeelden) doorgeven aan het W3C.
  • Het W3C adviseren bij het verbeteren van de specificatie.

De groep zal een publieke wiki opstarten waar ze opmerkingen en input zullen aanvaarden. Die opmerkingen worden dan gebundeld en doorgegeven naar het W3C.

Klinkt goed, go get ‘m boys!

Reacties

Reageer als eerste!

Geef je mening… don't be shy

  • http://

Feed the primates

Wij hebben grote honger naar nieuwe projecten. Ook voor uw project leggen wij de lat heel hoog. Samenwerken? Stuur een berichtje. Of bel 09 395 02 51.

Een idee voor een nieuw project? We zijn benieuwd