There's not a problem that we can't fix

..’coz we can do it, in the mix

Wij zijn niet het soort bureau dat een site volpropt met technieken gewoon om te tonen dat we ze beheersen. Maar bij de website voor hotel In de wulf , hebben we iets samengeknutseld dat we wel even willen belichten.

Ondanks het feit dat de website gebruik maakt van Flash voor navigatie en animatie, blijft de toegankelijkheid perfect behouden ). Bezoekers zonder javascript of flash kunnen nog steeds alle informatie op de website bereiken. Daarbij horen zoekmachines, visueel gehandicapten, PDA - of WAP -browsers, ...

Op zich is dit een normale gang van zaken, maar het probleem hiermee is dat je, door xhtml te gebruiken, nooit een vloeiende overgang kunt hebben. Bij een “klassieke” link wordt telkens de ganse pagina herladen. Op veel sites is dit nauwelijks nog merkbaar, maar hierdoor kun je niet een flash animatie starten wanneer ergens op geklikt wordt, en die laten lopen terwijl de nieuwe pagina tevoorschijn komt.

Om dit te verwezenlijken wordt telkens de inhoud van de nieuwe pagina vervangen via AJAX . Een geavanceerd javascript gaat in onze CMS op zoek naar enkel de nodige inhoud, en “injecteert” deze zonder de pagina te vernieuwen. Voeg hieraan een leuk effectje toe, en je krijgt een zeer aangename “flow” tussen de pagina’s door.

Reacties

Reageer als eerste!

Geef je mening… don't be shy

  • http://

Feed the primates

Wij hebben grote honger naar nieuwe projecten. Ook voor uw project leggen wij de lat heel hoog. Samenwerken? Stuur een berichtje. Of bel 09 395 02 51.

Een idee voor een nieuw project? We zijn benieuwd