Gorilla CMS in ontwikkeling!

Gorilla heeft besloten om Radiant CMS te gaan gebruiken, en uit te breiden naar eigen smaak.

Radiant is een “no fluff” CMS ontwikkeld in Ruby on Rails (uiteraard). Een default Radiant installatie biedt niet meer dan een templating systeem waarmee je makkelijk en snel een simpele site kunt opbouwen. Sinds de 0.6 release is het voor developers heel makkelijk om Radiant uit te breiden met extensions. Een extension heeft dezelfde mogelijkheden als een normale Rails plugin, met andere woorden, the sky is the limit.

cms_screen

Enkele troeven van Radiant:

  • Simpele en Elegante user interface.
  • Flexibel templating systeem met layouts, snippets en pages
  • Radius , een verzameling tags waarmee je de eindjes aan elkaar knoopt.
  • Een flexibel extension/plugin systeem.
  • Page caching.

Standaard kun je pagina’s opmaken in vanilla HTML , Textile of Markdown. Er zijn momenteel al 2 extensions die FCKeditor en TinyMCE gemakkelijk te implementeren maken, maar gezien onze grote liefde voor w3c valide broncode, maken wij daar liever geen gebruik van. Daarom liggen alle onderdelen klaar op onze werkbank om een WYSIWYG editor beschikbaar te maken die focust op het behoud van correcte markup. Stay tuned!

Sneak peek

Voorlopig staat er nog geen demo van onze eigen versie online, daarom verwijzen we voorlopig naar de publieke Radiant demo en onze Gorilla CMS Flickr set .

Reacties

Reageer als eerste!

Geef je mening… don't be shy

  • http://

Feed the primates

Wij hebben grote honger naar nieuwe projecten. Ook voor uw project leggen wij de lat heel hoog. Samenwerken? Stuur een berichtje. Of bel 09 395 02 51.

Een idee voor een nieuw project? We zijn benieuwd