Wat is RoR?

“Ruby on Rails” in mensentaal:

Ruby on Rails is een (vrij) nieuw ontwikkelplatform voor websites. Net als PHP helpt deze taal ons (voornamelijk) communiceren tussen de database en de gebruiker. De elegante code en vernuftigheid van de vele “shortcuts” zorgen echter voor een productiviteit waarvan we met PHP nog niet durfden dromen. Zo kan een applicatie die normaal gebouwd wordt in enkele weken, gebouwd worden op een paar dagen.

RoR bestaat eigenlijk uit 2 delen;

Ruby

Ruby is een puur object geörienteerde programmeertaal met een focus op eenvoudigheid en productiviteit. De elegante syntax (denk: woordenschat) is geen latijn om te lezen, en makkelijk om te schrijven. Hierdoor is het bijvoorbeeld geen probleem om aanpassingen te maken aan een programma dat je een jaar geleden geschreven hebt. In andere talen daarentegen duurt het een hele tijd eer je terug weet hoe alles in elkaar zit..

Lees meer over Ruby op

Rails

Rails is een “framework” geschreven in Ruby. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld voor het bouwen van basecamp, en werd daarna vrijgegeven als open source. Sindsdien wordt het voortdurend verbeterd door het team van 37 signals, en honderden vrijwilligers. In het begin leek rails één van de zovele ‘hypes’ in de webdevelopment-wereld, maar intussen heeft het zichzelf al bewezen als een volwassen tool, en maken meer en meer programmeurs de sprong naar deze nieuwe manier van werken. Het heeft nu al de lat voor webdevelopers zeer hoog gelegd, en ik vermoed dat het nog veel aangename verrassingen voor ons zal brengen de komende jaren..

Lees meer over Rails op

Reacties

Reageer als eerste!

Geef je mening… don't be shy

  • http://

Feed the primates

Wij hebben grote honger naar nieuwe projecten. Ook voor uw project leggen wij de lat heel hoog. Samenwerken? Stuur een berichtje. Of bel 09 395 02 51.

Een idee voor een nieuw project? We zijn benieuwd