Geschreven door Jelle
Op 11/12/2006

Naar overzicht

Zoekmachine optimalisatie voor dummies

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Uw website mag er nog zo aantrekkelijk uitzien, als hij niet scoort in de zoekmachines wordt hij niet gevonden. Een website zonder bezoekers kost u geld, maar brengt niets op. Daarom is zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimisation of SEO ) zo belangrijk.

Hoe werkt een zoekmachine?

Het doel van Google (en elke andere zoekmachines) is zeer simpel: zoekers doorverwijzen naar relevante en kwalitatieve inhoud.

Een bezoeker typt een zoekwoord (of sleutelwoord) in het zoekveldje en Google geeft een lijst weer met relevante pagina’s.

Zoekmachine optimalisatie vraagt veel werk en geduld. Er bestaan geen wondermiddelen, maar wie hard werkt wordt beloond.

Hoe geraak je bovenaan de lijst?

Stap 1. Definitie van sleutelwoorden:

Als je niet weet op welke sleutelwoorden mensen zoeken dan weet je ook niet welke sleutelwoorden er in je pagina’s moeten komen.

De beste (competitieve) Sleutelwoorden zijn die waar veel mensen op zoeken, maar die niet vaak voorkomen op websites. Sleutelwoorden – en hun waarde – kun je onderzoeken via sites zoals wordtracker en Google suggest.

Stap 2. Inhoud:

Nu verwerk je de sleutelwoorden in de inhoud van je pagina’s. Je zorgt ervoor dat ze genoeg voorkomen, maar ook niet teveel. Zorg ervoor dat de sleutelwoorden op de juiste plaats voorkomen. (Pagina titel, lopende tekst, links, ...)

Let op voor kunstelige en onnatuurlijke tekst. Schrijf in de eerste plaats voor je bezoekers.

Stap 3. Links:

Google is op zoek naar kwaliteit. Als veel pagina’s linken naar die van jou, dan trekt Google een logische conclusie: die pagina heeft veel inkomende links, dat móet wel een interessante pagina zijn. Google ziet elke inkomende link dus als een “stem” voor jouw website.

Links zijn makkelijker te verkrijgen dan je denkt. Contacteer klanten & leveranciers en vraag of ze een link willen inleggen naar jouw website. Leg zelf een link in naar hun website, zo hebben zij er ook iets aan.

Als je goede en interessante inhoud hebt geschreven dan linken de mensen zelf naar jouw pagina.

Bouw je website op de juiste manier.

  • Werk met webstandaarden
  • Let op met Flash en beelden, Google leest alleen lopende tekst. Flash filmpjes en beelden worden dus genegeerd door zoekmachines. Navigatie in Flash is bijzonder gevaarlijk, zoekmachines negeren de navigatie en stranden meestal op de homepagina. Als je toch flash navigatie gebruikt zorg dan voor een alternatieve navigatie (bvb. onderaan de pagina).

Wij garanderen 1ste plaats op Google! Binnen de 2 weken!

Firma’s die dit beweren zijn charlatans. Hun resultaten (als die er al zijn) behalen ze via frauduleuze technieken en truukjes. Hun manier van werken: de zoekmachines misleiden.

Zoekmachines passen voortdurend hun algoritmes aan. Truukjes die de ene week werken kunnen de volgende week afgedaan hebben. Als zoekmachines erachter komen dat jouw website frauduleuze technieken gebruikt wordt je zonder pardon uit de resultaten verbannen.

Besluit

Zoekmachine optimalisatie vraagt veel werk en geduld. Er bestaan geen wondermiddelen, maar wie hard werkt wordt beloond.

Feed the primates

Wij hebben grote honger naar nieuwe projecten. Ook voor uw project leggen wij de lat heel hoog. Samenwerken? Stuur een berichtje. Of bel 09 395 02 51.

Een idee voor een nieuw project? We zijn benieuwd